I FDF K17 Valby kan vi alt dét de andre kan,
plus dét de ikke kan!

For i FDF K17 Valby er der ingen grænser for hvad man kan lave; bygge huler, høre historier, snitte med dolk, lave mad på bål, opføre teater, synge, lægge forbindinger, vandre med rygsæk, spille bold, sove i telt eller under åben himmel, sejle i kano, gå i biografen, bygge høje tårne, opfinde dimser, bestige bjerge…

Uanset hvad vi laver i FDF K17 Valby, så møder vi børn og unge med et kristent livs- og menneskesyn. Her er plads til alle uanset race, social baggrund og evner. Det eneste krav er, at du er forberedt på at få én på opleveren.

I FDF K17 Valby knyttes stærke bånd og gode venskaber. Ud over dem man går sammen med hver uge, møder man andre børn og unge fra hele landet, og af og til fra udlandet. Når du bliver medlem hos K17 giver vi dig oplevelser gang på gang.

Bliv medlem!

Vil du vide mere omkring medlemskabet?

Lær mere om klasserne

Sådan er klasserne delt op!

Vil du vide mere om FDF?

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er Danmarks ældste og en af Danmarks største kirkelige børne- og ungdomsorganisationer.

Ugentlige møder

Vi afholder møder hver onsdag på Skovbogårds Allé 11 i Valby. Det foregår fra kl. 18:00-19.30 . Efter møderne er åbent i Café Sytten. Café Sytten er for forældrene når de kommer og henter deres børn. Her er der lidt kaffe og kage og hvad der ellers hører til. Få en snak med nogle af lederne eller snak med de andre forældre.

Kredsmøder

Hele kredsen hygger sig med aktiviteter. Vi har 5-7 årlige kredsmøder. Temaet kan være Fastelavn, Jul, opstart og afslutning på sæsonen.

Weekendture

Når vi tager på weekendtur er det enten klasserne der tager af sted eller også tager vi sammen hele kredsen på tur.

Sommerlejr

Kredsens højdepunkt – vores pragtfulde sommerlejre som foregår overalt i landet. Vi finder et nyt sted hvert år.

Efterårslejr

I efterårsferien (uge 42) har vi ofte en tur til Norge. Her bor vi i hytte og vandrer i den dejlige natur. Turen er kun for væbnere og ledere.

(den korte) historie om K17 Valby

Det var som bekendt i 1902, at den kun 21-årige arkitektstuderende Holger Tornøe stiftede Frivilligt Drenge Forbund på Frederiksberg. I de første år var FDF udelukkende et “frederiksbergsk” foretagende, men som det fremgår af referatet for et bestyrelsesmøde i FDF den 15. august 1904, havde “valby drengene” benyttet sig af naboskabet med Fredriksberg, idet der i Frederiksberg 2. kreds var 12 drenge og 2 førere fra Valby.

Det er i øvrigt ved samme bestyrelsesmøde, at vi finder den første autentiske omtale af FDF Valby, idet man drøftede spørgsmålet om hvorvidt man til foråret 1905 kunne oprette et FDF i Valby i tilslutning til Valby KFUM. Denne drøftelse var FDF historisk. Man besluttede sig for at gå udenfor Frederiksbergs egne grænser. Den 1. februar 1905 fik Frederiksbergs bestyrelse så besked om at der var oprettet et FDF i Valby. Ifølge traditionen er kredsens stiftelsesdag d. 9. februar 1905 og denne dato må vel derfor have været datoen for afholdelsen af det første møde.

Sommerlejr på Bjørnø 2021